Çorum 1 Şubesi

Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldıran Siyonist İsrail’i protesto ettik

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri evlerinden zorla çıkararak mülklerini gasbetmesinin ardından, başta Mescid-i Aksa olmak üzere, Filistin’in çeşitli yerlerinde başlayan gösterilerde Siyonist İsrail’in uyguladığı şiddeti protesto ettik.

Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve İHH’nin organize ettiği, İsrail Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İsrail’in bir terör ve işgal devleti olduğunu vurgulayarak, İsrail’de eğitim gören ilkokul çocuklarının dahi ırkçı, Arap ve Müslüman düşmanı olarak yetiştirildiğini, İsrail’in devlet felsefesinin de bu kin ve düşmanlık olduğunu söyledi. Yalçın, “Ankara’dan toplum vicdanını harekete geçirmeye çalışan insanlar olarak diyoruz ki,  ‘Kudüs davası yalnız değildir, oradaki Müslümanlar yalnız değildir. Kanımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz.’ Türkiye’deki duyarlı insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam etmeliyiz. En ufak hadisede tepki göstermekten geri durmamalıyız, durmayacağız” dedi.

İslam dünyasının Filistin konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail’in durdurulması konusunda Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerekir. Orada yaptıkları zulmü hak olarak, meşru olarak gören bir anlayış var. İsrail’in süslü cümlelerine asla aldanılmamalıdır. Kudüs, insanlığın ortak değeridir; Mescid-i Aksa, insanlık onurudur. Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te direnen kardeşlerimizi buradan selamlıyorum. İstanbul sizinle, Ankara sizinle, Türkiye sizinle.”



 

Büyükelçiliğin önüne siyah çelenk bırakıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, konuşmaların ardından İsrail Büyükelçiliği önüne “Terörist İsrail” yazan siyah çelenk bıraktılar.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada ise, “Terörist İsrail’in Kudüs’te uyguladığı zulmü protesto ediyor, katil oluşuma bir mesaj olarak bu siyah çelengi toplum vicdanı adına elçili konutu önüne bırakıyoruz. Filistin’deki kardeşlerimizin yanındayız. Filistinliler yalnız değildir. Dünyadaki tüm Müslümanların bu konuda bilinçli bir şekilde tepki koymaya devam edeceğini, mazlum Filistinlileri yalnız bırakmayacağımızı İsrail anlamalıdır. Biz de kendi çocuklarımızı Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü, Filistin’in özgürlüğü hayaliyle ve bilinciyle yetiştireceğiz. Kadir Gecesi’nin Filistinli kardeşlerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Yaşasın Filistin direnişimiz, yaşasın özgür Kudüs” ifadelerini kullandı.


 

Ali Yalçın’ın konuşmasında aktardığı İsrail okullarında geçen bir diyalog:

-Kudüs deyince aklınıza ne geliyor?

-kutsal şehir, tanıpak…

-Kim Süleyman Tapınağı’nın yakın zamanda inşa edileceğine inanıyor? (herkes el kaldırır) Süleyman Tapınağı’nın inşa edileceği bölgede ne var?

-Mescid-i Aksa…

-O hâlde Mescit ne olacak?

-Yıkılacak, çökecek, kaybolacak.

-Hanginiz son zamanlarda Arap bir çocukla tanıştı? (herkes el kaldırır) Onlarla nerede karşılaştınız?

-Tapınağın yanında.

-Arap bir çocukla karşılaştığınızda ne hissediyorsunuz?

-Kızgınlık, öfke… Onu öldürmek istiyorum.

-Dindar olmayan bir Yahudi ile karşılaştığınız zaman ne hissediyorsunuz?

-Laik biri olduğu için ona acıyorum.

-Neden acıyorsun ona?

-Çünkü doğru yolda değil.

-10 yıl içinde Kudüs nasıl bir yer olacak?

-Tamamı dindar Yahudi olacak.

-Araplar da köle olarak yaşayacak.

-Çünkü Mesih gelecek, öyle mi? Çok güzel. Peki, sen ne düşünüyorsun?

-Büyük bir savaş çıkacak, bütün Araplar ölecek.