Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ek gösterge ve tazminat yansıtma oranları üzerinden yapılabilecek adaletli bir yaklaşımla herkesi memnun edecek bir düzenlemenin mümkün olduğunu belirterek, “Memur-Sen olarak söyleyeceklerimizi aktardık. Şimdi teklifi bekliyoruz” dedi.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği Teşkilat Buluşması’nda üyelere hitap eden Ali Yalçın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına dikkat çekerek, “Memur için toplu sözleşmede aldığımız kazanımlar son derece kıymetli ama enflasyonist ortamda hangi kazanımı alırsanız alın, enflasyonun dizginlenemediği, piyasa istikrarının sağlanamadığı yerde aldığınız zam geride kalır. Onun için biz memurlar düşük enflasyon ve piyasa istikrarı istiyoruz. Çünkü memur ve sabit gelirliler için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır” dedi.
Artan enflasyona karşı eşel mobil sisteminin devreye konulması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Enflasyon farkının ödenmesi için altı ay beklenmesin istiyoruz. Kamu görevlilerini, çalışanları enflasyona karşı korumak için bu farkın ödeme sıklığında yeniden değerlendirme yapılmalı ve çalışanlar enflasyona ezdirilmemelidir” şeklinde konuştu.
Herkesin emekli maaşını ve ikramiyesini uzun vadede artıracak ve memnuniyetini kazanacak bir çerçeve için çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Toplu sözleşme masasında ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararı almıştık. Üçüncü toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleneceklerimizi aktardık. Şimdi kamu işvereninden teklif bekliyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde amacımız herkesin memnuniyetini sağlayacak adil bir düzenlemeyi ortaya çıkarmaktır. Ek gösterge ve tazminat yansıtma oranları üzerinden yapılabilecek adaletli bir yaklaşımla herkesi memnun edecek bir düzenleme mümkündür.”
Daha önce yapılan iki toplantı dışında ilgili sendikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında on iki ayrı komisyon toplantısı gerçekleştirildiğini kaydeden Yalçın, “İstiyoruz ki 10 Mayıs’ta geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin. Eksikler, aksaklıklar varsa onları da tartışarak bulalım. Onları da ifade edelim. Çünkü biz bu konuya vakıfız. Dersimizi çalıştık” ifadelerini kullandı.
Yıldırım: 3600 ek göstergede sona gelindi
Binali Yıldırım, 3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, “3600 ek gösterge çalışması Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor. Artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyor. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme. Bunun için de mücadele ediliyor. Belirli mesafeler de alındı. Buna da şahidiz. Bundan sonra da bu yönde müşterek çalışma devam edecek” diye konuştu.
Enflasyonun alım gücüne olumsuz etkilerinin farkında olduklarını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Enflasyon, insanların refahından, cebinden imkânlarını alan bir dev ejderha gibidir. Enflasyonla mücadele etmek esastır ama bunun zamana yayılması gerekir. Bugün dünyada birçok ülkenin bir numaralı sorunu enflasyondur. Bunun için de ne yapıyorlar, düzenlemeler yapıyorlar, parasal politikalarda değişikliğe gidiyorlar. Bizim de bir numaralı sorunumuz enflasyondur. Gerekli tedbirlerimizi de alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun eldeki imkânlar sonuna kadar kullanılarak enflasyonun doğurduğu mahrumiyetleri ve hayat pahalılığı kaynaklı sıkıntıları hafifletecek tedbirler konusunda Cumhurbaşkanımız ve kabinesi çalışıyor, kafa yoruyorlar.”