Gazze’nin İsrail tarafından bombalanmasının ardından Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi, Çorum İHH, Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der tarafından oluşturulan Çorum Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.
Bugün Cuma namazının ardından Ulu Cami’de Gazze’de öldürülen vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılan Platform üyeleri, daha sonra Hürriyet Meydanı PTT binası önünde basın açıklaması yaptı.Hafız Yusuf Demirel hocanın yaptırdığı duanın ardından program sona erdi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasına STK’lardan İlim yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Çağrı Vakfı, E-Kader, Nur-Der, Çorim-Der, Anadolu Gençlik Derneği de destek verdi.
Etkinlik sırasında konuşan Selim Özkabakçı, “Ramazan ayında bile İslam beldelerinde gözyaşı, kan ve acı var. Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Afrika, Irak daha birçok Müslüman Coğrafya aynı zulmü yaşıyor. İslam dünyası ise buralara sahip çıkıp korumak yerine, sessizliğini koruyor” dedi.