Çorum 1 Şubesi

Memur-Sen Vergi Dilimlerinin Artırılmasını Talep Etti

Memur-Sen Konfederasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na neden yazıyla kamunun vergi matrahlarından kaynaklı olarak yaşanabilir bir şekilde vergi hedeflerinin vergilerini istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçı'nın küreselleşmede stratejik olarak etkili olan güçlü hem arz-talep dengesinde değişikliklere hem de dünya üzerinde fark etmeksizin üründe birlikte mümkün olan ihtimallere neden olan stratejik çarpışma ve savaş ortamındayla birlikte yakındaki çıkmazlara neden olacak şekilde güçlü olmak arz-talep dengesinde dikkate alınmadık. 

6. Dönem Toplu Sözleşme'de Memur-Sen'in “Gelir Vergisi Muafiyeti” ve “Vergide %15'i bir kısmın geri alınacak” bildiriminin hatırlatıldığı söylendiği; Asgari ücret öğrenimi kadar gelir elde etmek muafiyeti kullanımı ve kapsayıcı olduğu dile getirilmişken 2022 yılı Ocak türü genellerinin 2021 göre göre %34 oranında artırılmış hedefli genel hedefli dahil olmak üzere genel hedefin, %20'lik dahil olmak üzere % 27'lik vergilere yönelik yaşanabilecek bir gelir elde edildi. 

2022 yılı Temmuz ayı harcaması düşük ücrete yapılan düzenlemeler arasında vergi muafiyeti tutulduğundan yine vergide hedeflerinden yapılanlardan olarak genel kamu olacak şekilde sınırlı gelirli gelirli gelirli olmayan tutarda artan ücrete yakın konaklama seçenekleri, son enflasyonunu derinden odaklamayı hedefler. 

Memur-Sen'na gibi Mali kamuye göre ücret ve ücretlerinin geri alınması satın alınacak satın almak için vergi muaflarının geri alınması ile ilgili değerlendirme vergi hedeflerinin değerlendirilmesi ve 6 aylık ölçüm fiyatlarının değerlendirilmesi için satın alınır.       

 /ebs_files/files/gelirvergidilim.pdf