Çorum 1 Şubesi

Memur-Sen Çorum İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi.

Memur-Sen Çorum İl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen İl Divan Toplantımızı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcımız/Diyanet-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yıldız'ın katılımları ile gerçekleştirildik.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Çorum İl Başkanı Fatih Okumuş, Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da en büyük sivil toplum kuruluşu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Son 20 yılda Türkiye’nin demokratik açıdan büyük ve ciddi kazanımlar elde ettiğini dile getiren Fatih Okumuş, “Yasaklar, yıldırmalar, ikna odaları, kılık kıyafet dayatmaları son buldu. Üniversiteler kışladan kampüse dönüştü. Askeri vesayetten, bürokratik vesayetten ve antidemokratik zeminlerden bugünlere gelindi. Sendikal açıdan mücadelemizde yıllar içinde çok büyük kazanımlar elde ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda 1 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz Memur-Sen 7.Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ifade ettiği gibi; alım gücü düşen kamu çalışanlarının gelirlerinin artırılması ve makasın daralması için seyyanen zam talebimizi buradan bir kez daha yineliyoruz.  Unvana ve sorumluluğa göre maaş skalasının yeniden düzenlenmesini, özlük haklarımızın iyileştirilmesini, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz kamu emekçisiyiz. Başkasının hakkı bize verilsin demiyoruz ancak bize verilmesi gereken de bir an önce verilsin diyoruz.  Memur-Sen Konfederasyonu kurulduğu 1995 yılından günümüze kadar kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan ve onun yol arkadaşlarının kurucu ilkelerinden sapmadan, çizgisini hiçbir zaman değiştirmeden yoluna devam etmiştir. Her zaman millet iradesine saygı duymuş ve sağduyulu duruşuyla kökleri bu topraklara ait olmayan yapıların karşısında olmuştur. Tıpkı 28 Şubatta, 367 krizinde, e-muhtıra yayınlandığında, Gezi Olaylarında, 17-25 Aralık sürecinde ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde milletin yanında yer alarak yerli ve milli duruşunu sergilemiştir. Bugünde aynı duruşu sergileyerek terör örgütü ile pazarlık yapanların, okyanus ötesinden emir alanların, çıkarları için gemiyi terk edenlerin, kasetle göreve gelenlerin karşısında duracak ve gereken cevabı verecektir.  Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin mesafe alması lazım. Kargaşaya, kavgaya, maceraya fırsat vermenin anlamı yok.  Bu yüzden 14 Mayıs’ı doğru okuyup doğru yerde durmaya ve 15 Mayıs tevfikatları için gayrete, örgütlülüğümüzü büyütmeye, çalışmaya, gayrete devam diyoruz” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız ise, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yerimiz bellidir. Milletin değerlerinin yanıdır, milli iradenin yanıdır” dedi.

“Biz kişisel ya da kurumsal hesaplar içinde değiliz. Derdimiz millet, hassasiyetimiz emektir.” ifadelerine yer veren Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Derdimiz milletin kazanımlarını sürdürmek, emeği, emekçiyi emek düşmanlarına karşı korumaktır. Emeğin hakkını muhafaza etmek, özgürlüklerimizi, demokrasiyi ilerletmek, vesayete geçit vermemektir. O nedenle biz mümeyyiz bir akılla hareket edeceğiz. Sadece vaatlere değil zihniyetlere de bakacağız. Kim kimi gizli açık destekliyor onlara da bakacağız. Kimler seçim sonrası hangi hesapları yapıyor, buna da bakacağız. İsrail ve Amerika gibi yorum yapan siyaset müsveddeleriyle yol yürüyemeyiz. TOGG'un üretimine sevinemeyen, itibarsızlaştırmaya çalışan siyasilerle yol yürüyemeyiz. Dünya siyasetinin istikametini değiştiren İHA ve SİHA'ları 'kalorifer peteği' diye itibarsızlaştırmaya çalışan çapsızlarla da yol yürüyemeyiz. LGBT sapık anlayışının sözcülüğünü ve liderliğini yapan bir kişiye mücahit payesi veren şuursuzlarla da yol yürüyemeyiz.”

İl Divan Tophantısı Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Fatih Okumuş’un,  Ali Yıldız’a hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile sona erdi.

Kamu çalışanlarımızın çözüm bekleyen konularının ele alındığı toplantımıza katılımlarından dolayı; Ak Parti Çorum Milletvekili Sayın Erol Kavuncu'ya, Çorum Belediye Başkanı Sayın Dr. Halil İbrahim Aşgın'a, Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı Sayın Yusuf Ahlatcı'ya, Ak Parti Çorum Milletvekili Adayı Sayın Zeki GÜL'e, Ak Parti Çorum İl Başkanı Sayın Murat Günay'a, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Sayın Neslibey Özkan'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Cemil Çağlar'a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin Kır'a, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Şube Başkanları'na, Yönetim-Denetim-Disiplin Kurullarına, İlçe ve Üniversite Temsilcilerine, İş Yeri Temsilcilerimize, Kadın Komisyonumuza, Engelli Komisyonumuza, Genç Memur-Sen'e ve Kıymetli Üyelerimize teşekkür ediyoruz.